Attityderna kring matematik säger att matte inte behövs, men Trouvé visar på motsatsen i GP-artikeln.

I GP den 13/3 skriver Johan Trouvé, VD för Västsvenska Handelskammaren, om Mathivation och bristande matematikkunskaper. Han visar på att vi borde sluta skylla på brist på talang när det gäller matematikkunskaper och istället tänka att alla kan bli bra på matte.

”I vårt skolprojekt Mathivation, där elever lär elever matematik, har jag lärt känna Adnan. Adnan var inte särskilt intresserad av matte, men i mötet med Mathivation förändrades hans syn på ämnet drastiskt. Han beslutade sig för att satsa till 100 procent. Som 9-åring flydde Adnan med sin familj från Irak.

Nu vid 17 års ålder är han anställd av Handelskammaren och en skola i Växjö för att lära och inspirera andra elever att räkna. Förra året stod han på scen med Gustaf Fridolin för att diskutera matte och skola. Via matematik och insikten att det är hårt arbete och inte talang som gör skillnad har stora möjligheter öppnats.”

För att ta del av hela artikeln kan du klicka här: ”Trouvé: Vi svenskar måste inse vikten av matte”
ytsk3305081117

Recommended Posts