I artikeln ”SKF satsar på Mathivation” ur Katrineholms kommun nyhetsblad Näringslivsnytt intervjuas vår kollega Ida Trangsrud om Mathivations bakgrund, verksamhet och samarbetet med SKF i Katrineholm. Tillsammans med Bengt Jacobsson, vice vd för SKF Mekan, förklarar de varför Mathivation behövs.

Citat av Bengt Jacobsson ur artikeln:

”– Matematik är grunden för mycket annan inlärning, säger han. SKF är med och sponsrar projektet i Göteborg och vi på SKF Mekan fick en förfrå- gan om det kunde vara intressant även i Katrineholm. Här jobbar vi med grundskolor och studenter från Chalmers kommer hit, föreläser och håller lektioner. Eleverna från högstadiet ska sedan själva lära ut på mellanstadiet, vilket är spännande. Att eleverna får prova på att vara lärare kan också ha en spinoffeffekt att fler blir intresserade av läraryrket.”

Läs hela artikeln här (sid. 4)!

Bengt Jacobsson, SKF Mekan
Bengt Jacobsson, SKF Mekan

Recommended Posts