Elever från en högstadieskola i Skövde fick ta sig in i programmeringsdjungeln på ett kombinerat IFK-pass och studiebesök. Dagen spenderades på Volvo IT och började med en simulering som visade Volvos historia. Efter det så fick eleverna ta del utav Volvoarbetarnas olika resor från gymnasiestudier fram till den roll de har idag. Detta tyckte eleverna var väldigt inspirerade då kom fram flera olika vägar genom genom livet snirkliga stig.

Efter denna inspirationsstund fick eleverna sig ett första steg mot framtidens stora arbetsområde, programmering! Att ta sig in i en dators krångliga språk är utmanande vilket vi på Mathivation älskar. Under passet användes Scratch som är en typ utav block programmering. De grymma eleverna kom på både en och annan väg att använda sig av blocken. Slutmålet med programmeringen var att programmera en autonom eldriven dumper. Mathivation kollegorna Ida, Aleksandra och Linnéas uppgift var endast att stötta, som vanligt så var det eleverna själva som fick jobba sig fram till lösningen, precis som äkta ingenjörer!

Tack Volvo it för en superinspirerande dag och grymt jobbat av våra programmeringsproffs från Skövde! Låter detta intressant för din skola? Eller varför inte göra som Volvo IT och bjuda och inspirera in ett gäng nytänkande högstadieelever? Hör av dig till mathivation@handelskammaren.net

Recommended Posts