”Det såg svårt ut i början men när man räknat ut svaret var det ganska enkelt”

Eleverna får testa på hur det är att vara på Chalmers

Under veckan har vi varit på vetenskapsfestivalen i Göteborg i samarbete med SKF. Total träffade vi hela 17 klasser med totalt 440 elever under tre dagar! Under eventet fick eleverna först inspireras i matematikens nytta och hur du utvecklar dina matematiska kunskaper på bästa sätt.

Lektionerna gick sedan vidare till en inblick i hur matematiken kan användas på SKF genom att räkna ut hur länge ett kullager håller. Efter all den inspirationen fick eleverna ta del utav en potenslektion där de fick utmanas för att utvecklas.

Citatet i början är från en utav eleverna som deltog i lektionen och bevisade hur det som ser svårt ut inte är omöjligt. Denna elev var inte den ända som tyckte dagen var bra ser vi i utvärdering som eleverna fick svara på efter varje lektion.

En av frågorna som besvarades var ”Känner du att föreläsningen och lektionen bidrog till att öka ditt självförtroende i matte?” , på den frågan svarade hela 80% ”JA”. Det var även 94% som svarade att lektionen var antingen ”Bra” eller ”Mycket bra”, det kallar vi ett lyckat event! Vi nöjer oss dock inte med det, målet är att de siffrorna ska växa till 100%.

258 elever har fått förhöjt självförtroende i Matte, det är vi glada att få vara en del utav!

Att vi får vara med på Vetenskapsfestivalen är något som vi tycker är väldigt kul. Eventet har som mål sprida kunskap, inspirera och öppna nya perspektiv vilket är något som även vi i Mathivation jobbar för. Vi vill därför säga tack till Vetenskapsfestivalen och även SKF för bra samarbete!

Recommended Posts