Idag höll vi en frukostföreläsning för anställda på Rosemount Tank Radar, Emerson i Mölnlycke.

Föreläsare: Tarek Arnaout, Anastazja Boch, Ida Trangsrud

Vi fick stort intresse för att engagera sig i Mathivation och har planerat in ett Inte Fatta Kurs tillfälle på plats den 16/12.

Samt att vi ska ta fram ett lektionsupplägg baserat på Rosemount Tank Radars produkt.

Ida Trangsrud berättar om hur kollegorna på Emerson kan engagera sig.

Anastazja berättar om sin resa i Mathivation.
”När jag sökte matte på gymnasiet fick jag två inträdes prov. Ett grundtest, det gick inte alls bra. Sen fick vi ett avancerat test där tanken var att vi inte skulle klara uppgifterna utan det var mer intresserade av hur vi tog oss an utmaningarna. Här fick jag verkligen hjälp av mina lärdomar från Mathivation där vi möter utmaningar och övar på uthållighet och kreativitet. Jag fick höga poäng på det andra testet vilket ledde till att jag kom in på Hvtifeldtska gymnasiets matte spets.”