Två av våra timanställda kollegor i Ulricehamn heter Johanna och Gustav. De har själva varit elever på Stenbocksskolan.

ARVIKA

Vi har arbetat i Arvika sedan 2012 och här har vi enbart igång vår gymnasieverksamhet. Verksamheten bygger på att gymnasieelever i åk 3 är mentorer till högstadieelever som en del av deras gymnasiearbete. Under året får mentorerna tre helgutbildningar som anordnas av Mathivation och då medverkar även mentorer från Göteborg och Norge. Varje år är det en grupp nya mentorer som träffar nya högstadieelever.

Varje barn har en naturlig vilja att förstå världen omkring sig, och då är matte, fysik och kemi viktiga redskap. De flesta lågstadieelever tycker lektionerna är roliga. Vad vi måste lyckas med är alltså inte att väcka ett intresse, utan att inte släcka ett intresse. Det elever och lärare lyckas med i Arvika är ett bevis på att det är kunskap, pedagogik och engagemang som fångar upp elevernas inneboende intresse.

Gustav Fridolin, f.d. Utbildningsminister.

Tack till våra nationella samarbetspartner som gör vårt arbete möjligt. Är du nyfiken på vår verksamhet? Då är du hjärtligt välkommen att följa med oss ut på något av våra kommande event. Kontakta Ida för mer information.

Vill ditt företag vara med och stötta verksamheten i Arvika?

VÅRA LOKALA SAMARBETSPARTNER

Här håller Gustav en lektion i Ulricehamn.

VÅRA NATIONELLA SAMARBETSPARTNER

VÅRA NATIONELLA SAMARBETSPARTNER

Kontakta oss gärna

Mail: info@mathivation.org

Kontakta oss gärna

Mail: info@mathivation.org

     Följ oss i sociala medier
Följ oss i sociala medier

Mathivation är en del av Västsvenska Handelskammaren

Copyright Mathivation © 2020. All rights reserved.