Mathivation

Vi motiverar, utmanar och engagerar elever i
matematik och programmering.

0
Antal elever träffade 2018
0
Kollegor
0
Kommuner

Mathivation grundades av studenter på Chalmers tekniska högskola och är sedan 2012 en del av Västsvenska Handelskammaren.

I samverkan med näringslivet arbetar vi med kommuner och skolor som vill öka intresset och motivationen för matematik och programmering.

Hos oss engageras elever som förebilder som aktivt lär ut till andra elever genom föreläsningar, lektioner och utbildningar. Vi jobbar tätt med lokala högskolesäten och främjar utbyten mellan skolor i socioekonomiskt svaga och starka områden.

Mathivations kärna

Motivation

Vilka armhävningar är det som bygger muskler? Det är de sista två som du egentligen inte orkar men som du gör på ren vilja. Det är när du tänjer dina gränser som du gör framsteg. På samma sätt fungerar hjärnans förmåga att analysera och lösa problem.

Kreativitet & Uthållighet

Att räkna 1+1 om och om igen gör ingen smartare. Du måste gå över gränsen för vad du tror du klarar, våga testa, göra fel, inte fatta. Tills du slutligen klarar det. På så sätt utvecklas du och gränsen för vad du trodde var möjligt har flyttats ett steg framåt.

Förebilder

Vi motiverar, utmanar och engagerar elever för elever i skolan. Elever får möjligheten att bli aktörer genom att själva hålla lektioner, föreläsningar och att utbilda andra elever. De utvecklar då sin sociala och pedagogiska förmåga att motivera och överföra kunskap till andra.

Nationella partners

Artiklar

Ulricehamn

Frukostseminarie i Ulricehamn

Frukostseminarium hos Ulricehamn Energi 12/12 En fin avslutning på året, -eller ska vi säga början på nästa? Den 12/12 höll timanställda gymnasieelever från Ulricehamn en

Läs mer »
Göteborg

Jeppesen ny partner till Mathivation

Boeing ny partner till MathivationBoeings svenska dotterbolag Jeppesen Systems AB har valt att bli partner till Mathivation för att stärka den svenska skolan och investera

Läs mer »
Göteborg

Det handlar om att inte fatta

Skolan är näringslivets viktigaste leverantör Västsvenska Handelskammaren har under lång tid imponerats av ungdomars enorma matematikintresse. För att bemöta och stimulera detta intresse behöver hela

Läs mer »

Vårt lag

Hur verkar Mathivation

Inspirationsdag

När vi kommer till en ny skola så börjar vi alltid med en Inspirationsdag för elever och lärare. 
Inspirationsdagen består av:
Föreläsning på 30 min, för så många elever som får plats.
Mattelektion 70 min, för så många klasser som vi hinner med. 
Därefter bjuder vi in eleverna till vår rullande verksamhet i staden/kommunen.

 

Inte Fatta Kurs

Matte handlar inte om att fatta, det handlar om att inte fatta.

Vi motiverar utmanar och engagerar elever på våra inte fatta kurser. Dessa kurs tillfällen genomför vi hos partner i näringslivet och högskola/universitet. För elever i grundskolan. 

Kurserna hålls av våra utbildare som själva är studenter på gymnasiet/högskolan i samverkan med partner från näringslivet.

Inte Fatta Kurs tillfällen håller vi kl 09-11.


Skolbesök

Vi ger elever möjlighet att lära ut till andra elever. 

En dag med skolbesök

Vi börjar dagen med en workshop inom pedagogik, didaktik och ledarskap.

120-180 min.

Därefter tar vi oss till mottagande skola där elever håller lektioner hela klasser under coachning av oss.

 

Mathivation Weekend

 

På våra helgutbildningar möts våra aktiva elever från olika delar av landet och arbetar i grupp med utmanande problem. Från fredag eftermiddag till söndag eftermiddag.

Vi börjar fredagarna med föreläsningar från näringslivet gemensamma aktiviteter.

Lördag och söndag ägnar vi åt att misslyckas och utvecklas i grupper. Blandat med grupp presentationer.

 

Kontakta oss