Två av våra timanställda kollegor i Ulricehamn heter Johanna och Gustav. De har själva varit elever på Stenbocksskolan.

UDDEVALLA

Tack vare våra nationella partner, finansiering från näringslivet i form av Mattssonföretagen i Uddevalla (även kallad Mattssongruppen), Uddevalla Energi och Uddevalla kommun genomförde vi under våren 2020 en lyckad pilottermin på Västerskolan i Uddevalla. Avtalen förlängdes inför läsåret 2020/2021 och Västvatten, Uddevallahem, Handelsbanken i Uddevalla, NYLI Metrology, Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän gick med som samarbetspartner. Hösten 2021 startar vi även upp på Ramnerödsskolan.

Ambitionen att årligen växa och stegvis implementera verksamheten i kommunens grundskolor. Tack vare ett starkt engagemang från det lokala näringslivet får eleverna testa på riktiga utmaningar och kluringar som företagen har med sig. De får även göra återkommande besök på Högskolan Väst, och redan från tidig ålder sitta i högskolans lokaler och räkna matte, coachade av timanställda gymnasie- och högskolestudenter. Genom skolbesöken håller aktiva elever lektioner för yngre elever på andra skolor i kommunen.

”Det var ett jättebra paket med presentationen från företaget, där de även betonade vikten av matematiken i arbetslivet, och sedan lektionen där ni hann med jättemycket på kort tid!”.

Lärare på Västerskolan efter ett IFK-pass på Högskolan i Väst där Mattssongruppen medverkat, Uddevalla år 2020

Tack till våra nationella och lokala samarbetspartner som gör vårt arbete möjligt. Under 2021 uppskattar vi att nå ut till 1500 elever i kommunen. Är du nyfiken på vår verksamhet? Då är du hjärtligt välkommen att följa med oss ut på något av våra kommande event. Kontakta Ida för mer information.

Vill ditt företag vara med och stötta skolan i Uddevalla?

VÅRA LOKALA SAMARBETSPARTNER

Här håller Gustav en lektion i Ulricehamn.

VÅRA NATIONELLA SAMARBETSPARTNER

VÅRA NATIONELLA SAMARBETSPARTNER

AKTUELLT I UDDEVALLA

Kontakta oss gärna

Mail: info@mathivation.org

Kontakta oss gärna

Mail: info@mathivation.org

     Följ oss i sociala medier
Följ oss i sociala medier

Mathivation är en del av Västsvenska Handelskammaren

Copyright Mathivation © 2020. All rights reserved.