VÅRA KÄRNVÄRDEN

Våra kärnvärden genomsyrar hela verksamheten och formar hur vi utmanar, inspirerar och engagerar elever genom elevlätt lärande. Vi vet vikten av naturliga förebilder i tidig ålder. Kommer du ihåg din första förebild?

Motivation

Vilka armhävningar är det som bygger muskler? Det är de två sista som du egentligen inte orkar men som du gör på ren vilja. Det är när du tänjer på dina gränser som du gör framsteg. På samma sätt fungerar hjärnans förmåga att analysera och lösa problem.

Kreativitet & Uthållighet

Att räkna 1+1 om och om igen gör ingen smartare. Du måste gå över gränsen för vad du tror du klarar, våga testa, göra fel, inte fatta. Tills du slutligen klarar det. På så sätt utvecklas du och gränsen för vad du trodde var möjligt har flyttats ett steg framåt.

Unga förebilder

Verksamheten bygger på timanställda gymnasie- och högskolestudenter, vilka är de som håller i Inte-Fatta-Kurserna, coachar på Skolbesöken och föreläser på Inspirationsdagarna. De flesta är studenter som själva varit aktiva elever i Mathivation i grundskolan. När före detta elever gör återbesök på sin gamla högstadieskola skapas naturliga förebilder i närområdet, vilket bidrar till en förbättrad inställning till studier i allmänhet och matematik i synnerhet. Detta är en viktig del för återväxten i arbetet och i att säkra kompetensförsörjningen i kommunen.

Kontakta oss gärna

Mail: info@mathivation.org

Kontakta oss gärna

Mail: info@mathivation.org

     Följ oss i sociala medier
Följ oss i sociala medier

Mathivation är en del av Västsvenska Handelskammaren

Copyright Mathivation © 2020. All rights reserved.